Legújabb akciós újságok

Aldi akciós újság

Auchan akciós újság

Lidl akciós újság

Penny akciós újság

Spar akciós újság (Spar, Spar Extra, Spar Market, Interspar)

Tesco akciós újság

Goods Market akciós újság

Kik akciós újság

Müller akciós újság

Pepco akciós újság

Akciós újságok

Hogy mindenki szeret jó áron vásárolni, az nem titok, de mégis milyen forrásokból hallunk ezekről a jó árakról? Lehet az az akcióvadász szomszéd – mindenki ismer legalább egy ilyen személyt, a TV reklámok, internetes hirdetések, az üzletekben lévő plakátok vagy akár a hetente megjelenő akciós újság és szórólap.

Akciók – a szó mely a vásárló szemét vonzza

Nevezzük árleszállításnak, kedvezménynek vagy jó ajánlatnak, egy jó akciót nem érdemes kihagyni bármilyen termékről vagy szolgáltatásról legyen szó. Tényleg igy van ez? Annyira sokat nyerünk vagy spórolunk egy bizonyos %-os árkülönbségen?

Az üzletláncok és boltok szerint, igen, sőt termékeik nagyrészét eleve úgy teszik ki a polcra, hogy vonzó hatást keltsenek a vásárlók szemében. Ez a marketing egyik leggyakrabban használt módszere, mely meggyőzi a vásárlót, hogy szüksége van a termékre. Sokszor hatásos módszernek bizonyul az is, ha az akciós ár mellett a régi, áthúzott, magasabb ár is fel van tüntetve, még egy okot adva arra, hogy tényleg ez a legjobb pillanat a termék vagy szolgáltatás megvásárlására.

Akciók és terjesztési módszerek

A kezdetek kezdetén a klasszikus papírra nyomtatott lapozható akciós újságok voltak divatban, főleg a külföldi üzletláncok megjelenésével, de mostanra már az akciók nagyrésze az internet segítségével alkalmazásokban és weboldalakon is megtalálhatók.

Ezen utóbbiak nagy előnye, hogy rengeteg akciós újságot gyűjtenek egy helyre, igy bőséges választékot adva a vásárlónak termékeket, üzleteket és árakat illetően. De a nyomtatott verzió is keményen állja a sarat, hisz hetente vagy legalább havonta találhatunk egy-egy példányt postaládánkban.

Miért jó az online verzió, amely egy helyre gyűjti az akciós újságokat?

Elsősorban, sokkal környezetbarátabb megoldás, mint pár ezer, papírra nyomtatott újság, melyeket még ki is kell hordani a lehetséges vásárlókhoz. Emellett minden bizonnyal, nem fogunk a postaládánkban 3-5 különböző üzlettől is akciós újságot kapni, míg egy alkalmazás vagy weboldal akár 10-nél több márka termékeinek és árkedvezményeinek a megtekintését is lehetővé teszi.

Plusz, egy weboldal segítségével mindig kéznél van a digitális lapozható újság, ami nem foglal helyet és kényelmes megoldásnak bizonyul.

Miért érdemes akciós újságokat hetente lapozgatni?

Mert tényleg vannak olyan termékek melyeket jó pár százforintos különbséggel is megvásárolhatunk. Az alacsonyabb ár különösen a nagycsaládosok és kisebb jövedelműek számára előnyős, de bármilyen büdzsével rendelkező vásárló garantáltan örvendeni fog, ha ezen a héten a kedvenc joghurtja 100 forinttal kevesebbe kerül.

És ne csak élelmiszerek árát vadásszuk, hanem legyünk figyelmesek például egyes barkács vagy háztartási cikkre is, melyeket viszonylag jó áron megkaphatunk. Az akciós újságok segítségével jobban be is osztható a vásárlásra szánt büdzsé, hisz, ha egy termék ára a következő héten számunkra kedvező áron van, akkor nagy valószínűséggel kitoljuk a vásárlást pár nappal. Minél több ilyen lapozható akciós újságot nézünk át – leggyakrabban egy helyre gyűjtve egy weboldalon – annál nagyobbak az esélyek, hogy több típusú terméket és tágasabb kedvezmény kínálatot tudunk áttanulmányozni mielőtt ténylegesen vásárolunk valamit.