Hogyan működnek az akciók a Lidlben?

Mindenki szeretne egy jót spórolni, vagy legalább elmondani, hogy kedvezményes áron vásárolt. De hogyan is juthatunk hozzá ezekhez az árleszállításokhoz? Elég, ha csak végig sétálunk az üzletben és találhatunk kedvünkre akciókat?

Akciók a Lidlben

Néha elég lehet, hogy az üzletben vásárlás közben fogunk ki egy kedvező árleszállítást, olyan termékeknél, amelyeknél nem is gondoltuk volna. Ám, hogy teljes képet kapjunk az összes heti akcióról, a legjobb megoldás a Lidl akciós újság, a Lidl applikáció vagy weboldal követése. Ezekben bővebb információt kaphatunk arról, hogy például milyen időtartamban érvényes az adott akció, hány darabot vásárolhatunk kedvezményes áron vagy milyen más termékre lehet kiterjeszteni a kedvezményt.

Miért vigyázzunk az akciókkal?

Hétről hétre számos zöldség, gyümölcs, hentes árú, háztartási kellékek, péktermékek vagy édességek kerülnek bele az akciós programba. Legyünk figyelmesek, amikor egy adott termékből többféle változat vagy márka létezik. Például a gyümölcsös joghurt 15%-kal olcsóbb lehet, de a polcon, pont mellette levő natúr joghurt már nem, vagy egy 250 grammos kiszerelésű fogyasztásra kész avokádós zsák 100 forinttal olcsóbb, de ugyanekkora súlyú teljesen zöld avokádó már nem.

Egy másik alkalom, amikor akciós termékeket vásárolhatunk, az az úgynevezett %-os sarok. Itt olyan árucikkek találhatók, amelyek szavatossági ideje közel áll a lejáráshoz, egyes hibák vannak a termékben (például túlérett paradicsom vagy szakadt póló). Ezeket figyelmesen nézzük át, és ha megfelelőnek találjuk őket számunkra, akkor nyugodtan megvásárolhatók.

Ha bármilyen kétségünk van az akciók érvényességében, mindenképp kérdezzünk rá a kasszánál vagy az üzletben levő információs pontoknál, hisz megeshetik, hogy csak egy téves címkézésről van szó, vagy nem megfelelő helyre volt kitéve a termék a polcon.

Megeshet az is, hogy csak bizonyos számú vagy mennyiségű terméket vásárolhatunk akciós áron, egy 3. vagy 4. darabért már az eredeti egész árat kell fizetnünk. Mindenesetre ne legyünk restek rendszeresen tallózni az akciós újságok kínálatát, hiszen nagyon megéri képben lenni a kedvezményekkel!